Ціннісні орієнтації молоді в умовах війни - Багнян-Рубін, Альона Дмитрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У дослідженні були використанні методики: О.Б.Фанталова, М.Рокич, А.Ленгле та К.Орглер, «Велика п’ятірка», «альтруїзм – егоїзм». Результати: зростає значимість безпеки, свободи, активної позиції та професійної реалізації; традиційні цінності (здоров’я, сім’я) можутьвідходити на другий план. Виявлено підвищенумотивацію, прагнення до розвитку, але також емоційне виснаження та егоїстичні установки. Особистість стабільна, але стрес впливає на психоемоційний стан і пріоритети цінностей.
Keywords: ціннісні орієнтації; молодь; війна; безпека; мотивація; екзистенційна зрілість