Екологічний стан та сталий розвиток водних ресурсів Кельменецької громади (на прикладі малих річок) - Досюда, Владислав Віталійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Проаналізовано гідрохімічний режим малих річок Кельменецької громади, простежена їх динаміка та залежність від гідрологічного режиму, зроблена спроба виявити чинники, які мають найбільший вплив на формування екологічного стану річок та їх басейнів. Результати роботи мають практичне значення і можуть використовуватися для розробки програми екологічного та збалансованого розвитку території Кельменецької громади, при проведенні різних заходів з екологізації населення та його залучення до екологічних акцій.