УПРАВЛІНСЬКІ АСПЕКТИ НАЦІОНАЛЬНОЇ САМОІДЕНТИФІКАЦІЇ МОЛОДІ ЯК ПСИХОЛОГІЧНИЙ ЧИННИК ЇЇ САМОСТВЕРДЖЕННЯ В УКРАЇНСЬКОМУ СУСПІЛЬСТВІ - Karmaliuk, Sergii; Honiukova, Liliia (Вісник НАДУ, 2018)
У статті визначаються та науково обґрунтовуються проблеми самоідентифікації, патріотичного виховання, формування патріотичних цінностей та управлінської культури молодого покоління в Україні. Аналізуються сучасні виклики щодо збереження ідентичності української молоді в контексті глобалізаційних процесів і турбулентності суспільства. Систематизується та обґрунтовується зміст основних компонентів, які впливають на національну ідентифікацію молоді, та визначаються умови для ефективного патріотичного виховання та становлення громадянської позиції молоді, зокрема студентів закладів вищої освіти. Пропонуються шляхи вирішення зазначеної проблеми в контексті виховної роботи в університетах та суспільстві загалом. Стверджується, що залучення молоді до популістських актів громадянської непокори не тільки не підвищує її національну самосвідомість, духовність, а й призводить до девіантної соціалізації. The article is devoted to the definition and scientific substantiation of the problems of self-identification, patriotic education and the formation of the patriotic values of the younger generation in Ukraine. The modern challenges in preserving the identity of Ukrainian youth in the context of globalization processes and turbulence of society are analyzed. The content of the main components influencing the national identification of young people is systematized and substantiated, and the conditions for effective patriotic education of young people, in particular, students of higher educational establishments, are determined. The ways of solving this problem in the context of educational work at universities are offered. It is argued that the involvement of young people in populist acts of civil disobedience not only does not increase its national identity, spirituality, but also promotes deviant socialization.
ADMINISTRATIVE ASPECTS OF NATIONAL SELF-IDENTIFICATION OF YOUTH AS A PSYCHOLOGICAL FACTOR OF ITS SELF-GOVERNMENT IN SOCIETY
Keywords: самоідентифікація; патріотичні цінності; патріотичне виховання; національна ідентичність; управлінська культура; часова перспектива; самореалізація