Використання хореографічних вправ для розвитку гнучкості у дівчат 8-9 років у художній гімнастиці - Мойсеєнко, Єлизавета Сергіївна (My University, 2023)
У кваліфікаційній роботі здійснено дослідження використання хореографічних вправ для розвитку гнучкості у дівчат, що займаються художньою гімнастикою. Здійснена загальна характеристика гнучкості як фізичної якості, окреслено методичні особливості організації навчальнотренувального процесу в художній гімнастиці, охарактеризовано хореографічні вправи як один з елементів спеціальної фізичної підготовки гімнасток. В роботі описані методи та організація дослідження, зокрема його етапи. Доведено ефективність запропонованого комплексу хореографічних вправ, яка була виявлена у достовірному збільшенні рівня розвитку гнучкості у дівчат 8-9 років, які займаються художньою гімнастикою. Визначено, що даний може бути використаний тренерами з художньої гімнастики.
Keywords: вправи, гнучкість, хореографія, художня гімнастика.