Ще один погляд на «туристику» - як наукову систему - Дутчак, Світлана Вікторівна (Видавництво "Гіпаніс" (Кучеренко О.П.) м. Вінниця, вул Червоноармійська 57, 2009)
Розкривається зміст наукової системи «туристика». Характеризуються два основі рівні туристики: виробничий (другий рівень) та галузь економіки загалом (перший) З позиції господарського комплексу, означена галузь розглядається як сукупність трьох основних рівнозначно-важливих блоків-сегментів, які є рівноцінними та взаємопов’язаними між собою.
S. Dutchak Another look at "tourism" - as a scientific system
Keywords: туристика, ринок турпродукту, сегменти туристсько-рекреаційної діяльності, блоки туристсько-господарського комплексу, виробничий процес та реалізація турпродукту як товару, туристсько-рекреаційні ресурси.