ЕКОНОМІЧНА АКТИВНІСТЬ БІЖЕНЦІВ ЯК РУШІЙНА СИЛА ДЛЯ СТИМУЛЮВАННЯ ЕКОНОМІК - Todoruk, Sergy; Kifiuk, Karyna (My University, 2024)
Інтеграція біженців у ринок праці та економіку країн-реципієнтів є важливим фактором стимулювання економічного розвитку, особливо в умовах демографічного старіння та дефіциту робочої сили. Залучення біженців до підприємницької діяльності сприяє створенню нових бізнес-моделей та зростанню національних економік. Однак ефективна інтеграція вимагає подолання низки бар'єрів, серед яких мовні та культурні труднощі, обмежений доступ до ринку праці та освіти, а також правові обмеження, що ускладнюють їх працевлаштування. Активна співпраця між урядами, міжнародними організаціями та бізнесом необхідна для створення програм адаптації, розвитку професійних навичок та підтримки працевлаштування біженців. Такі ініціативи разом із позитивними інформаційними кампаніями можуть допомогти не лише вирішити проблеми інтеграції біженців, але й створити більш інклюзивне та стійке економічне середовище для країн, які їх приймають.
ECONOMIC ACTIVITY OF REFUGEES AS A DRIVING FORCE FOR STIMULATING ECONOMIES
Keywords: біженці; refugees; ECONOMIC ACTIVITY; ЕКОНОМІЧНА АКТИВНІСТЬ