Морально-етична та релігійна проблематика Шевченкової творчості у публічних виступах галицьких діячів початку ХХ ст. - Меленчук, Ольга Василівна (My University, 2024)
У статті розглянуто опубліковані виступи з нагоди роковин пам’яті Т. Шевченка видатних діячів національно-культурного руху Галичини початку ХХ століття. Виокремлено дві ключові теми — морально-етичну та релігійну, які були предметом публічного розгляду. До уваги взято опубліковані промови О. Макарушки, Ю. Костецького та С. Білинського, котрі розглядали творчість поета крізь призму проблем, актуальних у шевченківську та постшевченківську добу.
Keywords: промова; моральний; релігійний; рай; духовний; християнський; національний