Ефективність застосування нафтосорбентів природнього походження - Ларін, Максим Володимирович (My University, 2022)
У роботі проаналізовано показники якості нафтових природних сорбентів: перліту, деревної тирси, активованого вугілля та біосорбенту «Еконадін». Визначено нафто- і водоємність сорбентів у статичних умовах, сорбційну здатність нафти з водної поверхності, плавучість, насипну густину. Розрахована економічна ефективність застосування досліджених сорбентів. Вивчено здатність сорбентів до очищення нафтового забруднення у морській і річковій воді та залежно від часу контакту сорбенту та нафти.
Keywords: сорбенти; нафтове забруднення води; перліт; активоване вугілля; деревна тирса; біопрепарат «Еконадін»; нафтоємність; водоємність; плавучість; насипна густина; морська та річкова вода