Курс лекцій з теорії перекладу - Король, Антоніна Анатоліївна (Чернівецький національний університет, 2021)
Посібник створений для викладання навчальної дисципліни «Теорія перекладу» / «Übersetzungstheorie» на 3 курсі, яка належить до обов’язкових компонентів освітньо-професійної програми підготовки майбутніх перекладачів. Складається з 10 розділів німецькою мовою, в яких викладені актуальні проблеми теорії перекладу, питання для самоконтролю, індивідуальні додаткові завдання до кожної теми, рекомендована література та глосарій. Для студентів спеціальності 035 Філологія, спеціалізації 035.043 Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно), перша – німецька) факультету іноземних мов.
Keywords: Übersetzen, Dolmetschen, Skokpostheorie, Strategien und Techniken des Übersetzers