Аналіз інформаційної відкритості фонду соціального страхування України - Вікнянська, А.О.; Жаворонок, А.В. (Причорноморські економічні студії, 2021)
У статті розглянуто методику моніторингу Інтернет-сайтів органів місцевого самоврядування, на основі якої сформовано критерії оцінки ступеня інформаційної відкритості Фонду соціального страхування як органу публічної влади, а саме критерії наповнення загальною, обов’язковою та додатковою інформацією. Практично проаналізовано наповненість офіційних вебсайтів управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, згруповано бали по кожній області у таблиці та графічно представлено результати моніторингу. Визначено рівень доступності загальної, обов’язкової та додаткової інформації на предмет відповідності вимогам Постанови № 3 та зручності у користуванні, доступності та відкритості інформації для кожного сайту. Виявлено проблеми у сфері інформування, що дало змогу сформувати рекомендації щодо поліпшення інформаційної відкритості Фонду соціального страхування, підвищення рівня прозорості й відкритості.
Keywords: Фонд соціального страхування, інформаційна відкритість, обов’язкова інформація, загальна інформація, додаткова інформація.