Форми агресивної поведінки молодших школярів. - Мафтин, Лариса; Петрушко, Сніжана (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Агресивна поведінка молодших школярів має свою динаміку, активізується у вікові кризові періоди та на стадіях емоційної нестабільності. Психологи виокремлюють дві основні форми прояву агресії: інструментальна (недеструктивна) – носить позитивну спрямованість, скерована на досягнення мети конструктивними засобами; деструктивна (шкідлива) – носить негативну спрямованість – заподіяння шкоди, отримання емоційного задоволення від кривди іншого.
Keywords: феномен агресивності; агресія; агресивна поведінка; агресивної поведінки молодшого школяра; молодші школярі