Микола Василько — визначний український дипломат австрійської школи - Dobrzhanskiy, Oleksander (Дипломатична академія України при МЗС України, 2016)
У статті проаналізовано діяльність відомого українського ди- пломата й політика М. Василька в закордонних представництвах УНР про- тягом 1918-1924 років. Особливу увагу приділено організації ним діяльності Посольства ЗУНР у Відні та Посольства УНР у Берні, налагодженню сто- сунків із послами Польщі, Румунії, Чехословаччини у Швейцарії, а також його активній участі в роботі посольств УНР у Берліні, Римі, Будапешті.
Keywords: Микола Василько; ЗУНР; УНР; українське посольство; дипломатія