Проблеми та механізми утвердження громадянських цінностей у студентів в процесі навчання у ВНЗ - Шманько, Олег Володимирович (Транснаціональний розвиток освіти та медицини: історія, теорія, практика, інновації": Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 60-річчю Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського (23-24 листопада 2017 р.). – Тернопіль, 2017. – 248 с.; С.221-222., 2017)
Ще до недавного часу в українському суспільстві такі терміни як «громадянські цінності», «патріотичні цінності» викликали неоднозначні скептичні або й іронічні характеристики певної частини науковців і пересічних громадян. Втім, зараз загальновизнаним є факт, що на сучасному етап формування українського суспільства потребує передусім активізації громадянського виховання як основи соціалізації, розвитку особистості, здатної до демократизації суспільного життя на засадах рівності, взаємної відповідальності й почуття власної гідності
Keywords: громадянські цінності, патріотичні цінності, вищий навчальний заклад, демократичне суспільство, соціалізація молоді