Вивчення процесів формування мотивації культури і безпеки здоров’я в процесі професійної підготовки студентів - Романів, Людмила Вікторівна (Молодий вчений, 2017)
У статті висвітлюються питання необхідності формування культури безпеки і здоров’я молоді на сучасному етапі розвитку суспільства. Дослідження і аналіз наукової літератури вітчизняних авторів підкреслюють актуальність досліджуваної проблеми та наявність підґрунтя для становлення нового напряму – педагогіки безпеки як наукового напряму у педагогіці. Узагальнення літературних даних свідчить про те, що сучасний стан здоров’я української молоді є загрозою економічної і національної безпеки країни. Розглядаються окремі аспекти застосування здоров’язберігаючих освітніх технологій у процесі викладання дисциплін у вищих навчальних закладах. Підкреслюється необхідність формуванню у молоді мотивації щодо формування культури здоров'я, ідеології збереження здоров'я нації та індивідуального здоров'я молоді як головного потенціалу країни.
Keywords: культура безпеки, здоров’язберігаючі технології, професійна підготовка, фахівці, мотивація.