ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА: методологія тлумачення та застосування - Patsurkivskyy, Petro; Havrylyuk, Ruslana (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Навчально-методичний посібник «Верховенство права: методологія тлумачення і застосування» підготовлено відповідно до вимог галузевого стандарту вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» для другого (магістерського) рівня вищої освіти. Метою посібника є надання практичної допомоги студентам у їх самостійній роботі по вивченню доктринальних підходів Венеційської комісії щодо тлумачення принципу верховенства права та його складових елементів і практики його застосування Європейським судом з прав людини, Конституційним Судом України і Верховним Судом.
Keywords: правова доктрина та судова практика; верховенство права; Недискримінація; Стандарти судового доказування; конституційно-правова доктрина; заборона катування