Морфофункціональні критерії відбору у боротьбі дзюдо на етапі спортивного вдосконалення - Мельничук, Андрій Михайлович (My University, 2022)
Встановлено особливості індивідуальної тренованості спортсменів, що спеціалізуються на самбо та дзюдо. Різниця в термінах виконання борцями кваліфікаційних вимог одного рівня дозволяє диференціювати їх на швидко і повільно тренованих, з характерними для кожної групи морфофункціональними показниками і рівнем фізичної підготовленості.
Keywords: боротьба самбо, відбір, морфофункціональні критерії, спортивне вдосконалення, тренованість