АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ РІЗНИХ МЕТОДИК НАВЧАННЯ ФІЗИЧНІЙ КУЛЬТУРІ - Батрак, Антон (My University, 2025)
Робота присвячена дослідженню ефективності різних методик навчання фізичної культури учнів середнього шкільного віку в умовах сучасних освітніх реформ. Теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено поєднання інтерактивного, ігрового, проблемного й диференційованого підходів, що сприяють розвитку рухових умінь, формуванню мотивації та підвищенню інтересу школярів до систематичних занять. Проведено порівняльний аналіз традиційних і новітніх методик, визначено їхній вплив на фізичну підготовленість, психоемоційний стан та соціальну активність учнів. Результати дослідження мають теоретичне й практичне значення для модернізації уроків фізичної культури, удосконалення професійної підготовки майбутніх учителів та розробки методичних рекомендацій для ЗЗСО.
Keywords: фізична культура, школярі, мотивація, інтерактивні методики, ігровий підхід, диференційоване навчання, рухова активність, освітні реформи, педагогічний експеримент.