Використання у роботі з молодшими школярами інструментів саморегуляції - Богданюк, Штефанія Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню теоретичних основ саморегуляції у молодшому шкільному віці. У роботі здійснено детальний аналіз поняття саморегуляції особистості в контексті наукової літератури. Досліджуються психолого-педагогічні аспекти, які впливають на формування саморегуляції, зокрема роль учителя та освітнього середовища. Окрему увагу приділено аналізу впливу зовнішніх факторів (сім’я, школа, соціум) та внутрішніх факторів (емоційний стан, мотивація) на цей процес. Другий розділ роботи присвячений практичному застосуванню інструментів саморегуляції в освітньому процесі початкової школи. Здійснено дослідження рівня розвитку саморегуляції у молодших школярів, а також обґрунтовано використання різноманітних методик та інструментів для розвитку саморегуляції в освітньому процесі. Робота включає методичні рекомендації щодо впровадження інструментів саморегуляції в навчальну та позаурочну діяльність учнів початкової школи.
Keywords: саморегуляція; молодший шкільний вік; інструменти саморегуляції