Застосування комплексу засобів фізичної терапії при сколіотичній поставі - Козік, Наталія Миколаївна; Макогончук, Ірина Олександрівна (Чернівецький. національний університет ім. Ю. Федьковича, 2022)
Порушення постави зумовлюються комплексом причин різного характеру, серед яких одна визначальна, а інші – сприяють їх проявам. Для вирішення проблеми порушення постави використовують різноманітні засоби відновлення, зокрема терапевтичні вправи, ігри, масаж, гідрокінезотерапію, механотерапію та інші. Для того, щоб лікування сколіотичної постави було ефективним, воно має бути комплексним і регулярним.
Keywords: постава; сколіоз; терапевтичні вправи; рухливі ігри; патології опорно-рухового апарату