Вплив особливостей права стародавнього періоду на формування основних принципів міжнародного права - Задорожна, Світлана («National law journal: Teory and practice» L.L.C. Scientific and practical Publication in Law, 2016)
У статті досліджується історія зародження основних принципів міжнародного права у стародавній період. Автор розглядає вплив основних особливостей стародавнього періоду на становлення основних принципів міжнародного права, в якості природно-правових, суспільно-необхідних норм, що мали яскраве релігійне забарвлення. Доводиться, що загальні принципи міжнародного права не могли не сформуватися в до класичний період, оскільки тоді вже існувала активна міжнародна взаємодія (ibi societas ibi jus). Принципи до класичного міжнародного права мають природно-правове походження, а тому пережили період свого зародження та стали нормативного каркасом сучасного міжнародного права.
Keywords: міжнародне право у стародавній період, принципи докласичного міжнародного права, принцип взаємності, принцип сумлінного виконання зобов’язань, первісна дипломатія, принцип взаємовигідного існування, міжнародне визнання, принцип ввічливості, принцип гуманності.