ПРАКТИКУМ З ЛАТИНСЬКОЇ МОВИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ПРИРОДНИЧИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Загайська, Галина Михайлівна; Петришин, Марта Йосипівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
Практикум укладено відповідно до освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів за напрямами 091 Біологія, 014.05 Середня осві-та (Біологія та здоров’я людини), 101 Екологія. Навчальний посібник містить вправи і завдання, спрямовані на оволодіння уміннями і навич- ками читання, письма, граматичного аналізу і перекладу природничих термінів, вмінням грамотно вживати наукову природничу термінологію греко-латинського походження у фаховій комунікації. Видання доповнено латинсько-українським та українсько-латинським словниками, додатками.
Keywords: латинська мова; спеціальність "Біологія"; спеціальність "Екологія"; спеціальність "Лабораторна діагоностика"; латинсько-грецькі дублети; природничі терміни греко-латинського походження