Сучасний стан та перспективи розвитку шоп- туризму: світовий та український досвід. - Чоп’юк, Віталій Дмитрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У кваліфікаційній роботі узагальнено теоретичні основи дослідження шопінг-туризму, основні дослідження даного напрямку. Розглянуто особливості організації шоп-турів та значення шоп-туризму на економіку країни. Проаналізовано основні регіони поширення шоп-туризму та провідні дестинації для здійснення шопінгу в них. Особлива увага приділена Україні, як перспективній майбутній дестинації для шоп-туризму. Розкрито історичні особливості зародження розвитку й суачсних проблем розвитку шоп-туризму в Україні. Виіделено основні напрямкм шом-туризму внутрішнього й закордонного, проаналізованоцінову політику та шоп-тури та асотримент основних ретейлерів в дестинаціях шоп-туризму.
Keywords: шоп-туризм, ретейлери, відомі бренди, торгові центри.