Адвокат в конституційному судочинств - Щербанюк, Оксана Володимирівна (Адвокатура України: сучасний стан та перспективи розвитку: матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 2020)
Інститут правової допомоги адвоката є важливим для кожного громадянина, адже закріпивши право будь-якої фізичної особи на правову допомогу, конституційний припис «кожен є вільним у виборі захисника своїх прав» за своїм змістом є загальним і стосується всіх фізичних осіб, яким гарантується право вільного вибору захисника з метою захисту своїх прав та законних інтересів, що виникають з цивільних, кримінальних, трудових, сімейних, адміністративних та інших правовідносин.
Keywords: адвокат, конституційне судочинство, представництво інтересів