Брекзіт: наслідки і перспективи (в контексті побудови нових відносин Британія-Україна-ЄС) - (:unkn) unknown (Чернівецький нац. ун-т, 2020)
У статті проаналізовані наслідки Брекзіту та їх вплив на відно-сини у межах трикутника Британія-Україна-ЄС. З’ясовано, що вихід Британії з Європейського Союзу став надзвичайною подією в історії ЄС та Європейського континенту в цілому. Вперше за час існування об’єднання його покидає одна з країн-членів. Звісно, така ситуація ви-кликала значний резонанс в світовому співтоваристві, адже гостро постало питання наслідків що можуть виникнути в результаті та-кої події. Зрозуміло, що Брекзіт спровокує не лише зміни в економіч-ній, політичній, культурній сфері відносин між Сполученим Королів-ством та Європейським Союзом, але і може вплинути на відносини з третіми країнами, зокрема і Україною. В даній статті розглядають-ся можливі наслідки Брекзіту на подальший розвиток Великобрита-нії, на майбутнє ЄС в контексті зростання європескептицизму се-ред країн-членів та на відносини Британії та Європейського Союзу з Україною, як країною, котра чітко задекларувала свою проєвропей-ську позицію та всіма силами прагне стати частиною ЄС.