Сучасний стан використання земель сільськогосподарського призначення Чернівецької області - Беспалько, Руслан; Хрищук, С.Ю. (Геодезія, картографія і аерофотознімання: Міжвідомчий наук.-тех. зб, 2013)
Земельні ресурси є стратегічною складовою природокористування. Інтенсивність їх використання пов’язують з виконанням одночасно декількох функцій, серед яких слід виділити функцію територіального базису розміщення різних напрямів народного господарства, функції природного ресурсу та основного засобу виробництва. Надзвичайно велике значення земельні ресурси мають як основний засіб та предмет праці в сільському та лісовому господарствах. З огляду на вище зазначене протягом останніх десятиліть спостерігається тенденція до погіршення стану земельних ресурсів, особливо використання земель сільськогосподарського призначення. В деяких регіонах України цей процес набуває загрозливого характеру.