Територіальне планування розвитку медичної сфери Кадубовецької територіальної громади - Волошин, Владислав Богданович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі здійснено аналіз територіального планування розвитку медичної сфери у поселеннях Кадубовецької територіальної громади Чернівецької області. Вивчено основні теоретичні положення суспільно-егографічного вивчення медичної сфери в умовах реформування та децентралізації на рівні територіальних громад. Вивчено основні чинники функціонування закладів медичної сфери у громаді. Проаналізовано особливості сучасної територіальної структури медичного комплексу громади. Виявлено проблеми у функціонуванні медичного комплексу і на їх основі запропоновано шляхи покращення організації роботи медичної сфери у громаді.
Territorial planning of the medical sector development of the Kadubіvtsі territorial community
Keywords: медична сфера; медичні заклади; медичні послуги; доступність до медичних послуг