Поліетнічні Чернівці – багатокультурне місто як база розвитку етнотуризму - Dzhaman, Vasyl; Джаман, Василь Олексійович; Джаман, Ярослав; Джаман, Ярослав Васильович (Альфа-ПІК, 2022)
Чернівці – яскравий приклад поліетнічного міського простору, що підтверджує діахронічний аналіз індексу етнічної різноманітності (у 1880 р. – 0,941, у 1930 р. – 0,964, у 1970 р. – 0,705). Чисельними національними групами були українці, євреї, німці, поляки, румуни, молдовани, вірмени, чехи, угорці, росіяни та інші; населення міста було етнічно змішаним та іноетнічним. Етнічні громади створили свою матеріальну і духовну культурну спадщину, яка виступає базою етно-культурного потенціалу і розробки етнографічних екскурсійних маршрутів. Етнічний туризм, як один із популярних і перспективних видів культурно-пізнавального туризму, важливий напрям зміцнення туристичного іміджу, залучає іноземних туристів і дає можливість інтегрувати й утверджувати місто Чернівці на європейському і світовому туристичних ринках.
POLYETHNIC CHERNIVTSI: A MULTICULTURAL CITY AS A BASIS OF DEVELOPMENT OF ETHNIC TOURISM
Keywords: туризм; етнічний туризм; етнічна структура населення; культурна спадщина; етно-туристичні об’єкти; етно-туристичний потенціал; місто Чернівці