Судовий захист прав, свобод, інтересів особи під час дії воєнного стану - Kovbas, Ihor (Еволюція доктрини адміністративного права в Україні: збірник тез Е15 доповідей та повідомлень за матеріалами круглого столу, 2023)
Отже, захист прав, свобод та інтересів особи під час воєнного стану є необхідною умовою функціонування справедливого і чесного скспільства. Судова влада відіграє життєво важливу роль у захисті цих цінностей і забезпеченні того, щоб уряд не перевищував свої повноваження. Хоча судовий захист цих прав піж час надзвичайного стану може бути обмежений, ці обмеження повинні бути пропорційними і підлягати правовому контролю. Зрештою, верховенство права та основоположні права і свободи повинні поважатися навіт під час кризових станів, як от воєнний стан.
Keywords: Захист прав; Здійснення правосуддя в умовах воєнного стану; Європейський суд з прав людини; Конституція України