ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФІЛАКТИЧНОЇ РОБОТИ З УЧНІВСЬКОЮ МОЛОДДЮ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Халатурник, Сергій (My University, 2024)
У контексті сучасних викликів, з якими стикається суспільство, організація профілактичної роботи з учнівською молоддю набуває особливої важливості. Нова українська школа, як інноваційна освітня модель, ставить за мету не лише передачу знань, а й формування всебічно розвиненої особистості, здатної адаптуватися до змін і протистояти негативним впливам. Профілактична робота в цьому контексті є ключовим елементом, який дозволяє запобігати різним видам ризикованої поведінки серед молоді, сприяти їхньому психологічному здоров'ю та соціальній адаптації. Результати дослідження можуть бути використані для розробки ефективних стратегій профілактики, підвищення якості освітнього процесу та забезпечення психологічного благополуччя учнів.
Keywords: профілактика, учнівська молодь, Нова українська школа, освітнє середовище, ризикована поведінка, психологічне здоров'я, соціальна адаптація.