Сакральний дискурс поетичної творчості Віри Вовк - Льохарт, Діана (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 – Філологія. – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Чернівці, 2023. Дисертацію присвячено дослідженню категорії sacrum (сакрального) у художньому світі поезії Віри Вовк. Детального аналізу питання художнього освоєння тем, мотивів та образів поетичного доробку Віри Вовк у контексті релігійного та міфологічно-ритуального світобачення та категорії сакрального досі не було створено.
Keywords: категорія cакрального; релігійність; молитовна інтенція; літературна молитва; міфологічно-ритуальне світобачення