Розвиток емоційної культури молодших школярів засобами дитячої літератури - Чубатько, Олена (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У магістерській роботі розкрито теоретичні засади та практичні шляхи розвитку емоційної культури молодших школярів засобами дитячої літератури. Проаналізовано наукові підходи до розуміння сутності та структури емоційної культури, визначено її значення для гармонійного особистісного становлення дитини. Висвітлено вікові особливості емоційного розвитку, обґрунтовано педагогічні умови, зміст, напрями й методичний інструментарій роботи вчителя. Емпірично виявлено рівні сформованості емоційної культури учнів і доведено ефективність літератури як засобу емоційного розвитку.
Keywords: емоційна регуляція; емпатія; дитяча література; молодший школяр; емоційний розвиток; емоційна культура