Українська мова та читання : підруч. для 2 кл. закл. загальн. середн. освіти (у 2-х частинах) : Частина друга : Читання - Захарійчук, Мар'яна Дмитрівна; Іванчук, Марія Георгіївна (Видавництво "Грамота", рекомендовано Міністерством освіти і науки України (наказ МОН України від 21.02.2025 № 345), 2025)
Підручник розроблений відповідно до Державного стандарту початкової освіти, типової освітньої програми мовно-літературної галузі (програма колективу авторів під керівництвом О. Я. Савченко). Зміст видання подано за розвивально-продуктивним інтегративним підходом, що дає можливість формувати ключові та предметні компетентності