МАСШТАБ ТА МАСШТАБНІСТЬ - Собко, Юлія Тарасівна; Ватаманюк, Наталія Юріївна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Зміст видання відповідає освітньо-професійній програмі підготовки бакалаврів за спеціальністю G17 Архітектура та містобудування та програмі дисциплін «Архітектурного проєктування». Методичні рекомендації до практичних занять з курсу «Архітектурного проєктування» розглядають поняття масштабу як ключового інструмента у формуванні просторових рішень, взаємозв’язку масштабності з функціональною організацією середовища. Рекомендації спрямовані на формування у студентів системного бачення об’єкта проєктування в контексті оточення, що сприяє розвитку професійного сприйняття простору, пропорції та композиції.
Keywords: архітектура; архітектурне проєктування; масштаб; організація середовища; композиція; містобудування