ЦІНОУТВОРЕННЯ В СИСТЕМІ МАРКЕТИНГОВОГО АНАЛІЗУ: ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ - Бабух, Ілона (Видавничий дім «Гельветика», 2024)
Необхідність пошуку нових теоретичних підходів до ціноутворення, як ключової сфери комплексу маркетингу підприємства зумовлює тематику даної статті. Її центральна ідея – формування ціни, орієнтованої на маркетинг. У розвиток даної ідеї наголошується, що в теорії ціноутворення, як складової маркетингу необхідно враховувати та застосовувати так званий синтетичний підхід, який базується на тому, що у формуванні ціни повинні приймати участь усі складові комплексу маркетингу, навіть фірмовий стиль з усіма його елементами. Підприємства при формуванні цін усе більше керуються даними маркетингового аналізу, на основі яких необхідно здійснювати вибір методу ціноутворення, базуючись першочергово на методах прогнозування споживчої поведінки, керованих ринкових тестах та моделюванні купівель
PRICING IN THE MARKETING ANALYSIS SYSTEM: THEORETICAL APPROACHES
Keywords: маркетингове ціноутворення; маркетинговий аналіз; маркетинговий підхід у ціноутворенні; комплекс маркетингу; переваги споживача; ринкова кон’юнктура; синтетичний підхід у теорії ціноутворення; методи ціноутворення; чинники ціноутворення.