ОРГАНІЗАЦІЯ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ В УКРАЇНІ ЯК СКЛАДОВА СУЧАСНОЇ ОСВІТИ - Гордійчук, Оксана; Селезньова, Ольга (Wloclawek, Republic of Poland, 2023)
На сьогодні по всьому світу відбувається активний розвиток законодавства, присвяченого питанням інклюзії та інклюзивного навчання. Ганебні для людської спільноти явища дискримінації, сегрегації та неповаги не зникають, проте поступово відходять, а в деяких державах фактично зводяться нанівець. Змінюється ментальність, народжується і розвивається розуміння рівності усіх людей, приниження іншої людини знаходить моральний осуд як у самому суспільстві, так і нещадно карається чинним законодавством. Відповідно уповноважуються державні органи та посадові особи, які забезпечують як дотримання норм законодавства про інклюзію, так і реагування на його порушення.
ORGANIZATION OF INCLUSIVE EDUCATION IN UKRAINEAS A COMPONENT OF MODERN EDUCATION
Keywords: інклюзія; інклюзивне навчання; освітні послуги