Організація бухгалтерського обліку - Kuz, Vasyl (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
У навчальному посібнику розглядаються теоретичні і практичні аспекти організації бухгалтерського обліку як системи та як процесу. Особлива увага приділяється ідентифікації принципів організації бухгалтерського обліку, нормативно-правовому забезпеченню облікового процесу та формуванню облікової політики суб’єкта господарювання, формуванню й особливостям функціонування облікових підрозділів, організації та здійсненню бухгалтерського контролю, юридичній відповідальності облікових працівників, забезпеченню ефективного функціонування та розвитку бухгалтерського обліку, формуванню системи документування господарських операцій і документообігу, особливостям організації обліку активів, пасивів, доходів, витрат та фінансових результатів, організації управлінського обліку і формуванню основних видів звітності, розробці системи захисту облікової інформації тощо. Для студентів економічних спеціальностей закладів вищої освіти, управлінського персоналу всіх ланок, облікових працівників та економістів підприємства.
Keywords: бухгалтерський облік; організація бухгалтерського обліку; організація роботи облікового персоналу; звітність; документування; управлінський облік; система управління