Жіноча сукня "Обійми вітру" - Вицега, Маріа (My University, 2025)
У науково-творчій роботі «Жіноча сукня "Обійми вітру"» досліджено витоки українського жіночого одягу та його трансформацію в контексті сучасного модного дизайну. Розкрито етапи формування традиційної сукні, зокрема роль вишивки як декоративного і символічного елемента. Проаналізовано сучасні підходи до переосмислення етнічних мотивів в українській фешн-індустрії та діяльність дизайнерів, які інтегрують національні традиції в авторські колекції. У практичному розділі представлено творчу концепцію сукні «Спів польових квітів» як центрального елементу образу, що поєднує м’якість традицій із легкістю сучасності. Робота є внеском у розвиток і збереження культурної спадщини України через мову моди.
Keywords: українська жіноча сукня; етномотиви в моді; національний одяг України; сучасна інтерпретація вишивки; дизайнерська сукня з фольклорними елементами