Оцінка фінансового стану підприємства з метою удосконалення його фінансової стратегії - Бойда, Світлана; Kolosinska, Mariana; Семенко, О.О. (Ефективна економіка, 2020)
Метою написання статті було дослідження методичних аспектів аналізу фінансового стану підприємства та формування на їхній основі обґрунтованих висновків з метою удосконалення його фінансової стратегії. У статті висвітлена сутність фінансового стану підприємства, наведені основні показники оцінки фінансового стану на прикладі Чернівецького міського комунального виробничого тресту зеленого господарства та протизсувних робіт (Тресту) за 2016-2018 рр. Наукова новизна статті полягає в удосконаленні існуючої моделі аналізу фінансового стану на прикладі досліджуваного підприємства з метою використання даної моделі для аналізу фінансового стану інших підприємств. Практичне значення одержаних результатів полягає у тому, що застосування удосконаленої методики в аналітичній практиці підприємств дозволить значно скоротити обсяги розрахунків та підвищити якість прийнятих управлінських рішень на підприємстві. Застосування запропонованої діяльнісно-результативної матриці із удосконалення елементів фінансової стратегії Тресту призведе до того, що показники фінансової діяльності підприємства у наступному звітному періоді суттєво покращяться та унеможливлять виникнення кризових явищ.
ESTIMATION OF THE FINANCIAL STATUS OF THE ENTERPRISE TO IMPROVE ITS FINANCIAL STRATEGY
Keywords: фінансовий стан підприємства; фінансова стратегія підприємства; фінансова звітність; коефіцієнт; ліквідність; платоспроможність