Організація дослідницької діяльності молодших школярів у процесі розв’язування задач на уроках математики - Токарь, Наталія Іванівна (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено проблему організації дослідницької діяльності молодших школярів у процесі розв’язування задач на уроках математики, здійснено аналіз теоретичних засадокресленої проблеми в практиці початкової школи, розкрито сутність поняття «дослідницька діяльність», з’ясовано стан організації дослідницької діяльності учнів на уроках математики в школі І ступеня, охарактеризовано потенціал сюжетних задач для реалізації дослідницької діяльності молодших школярів, описано методичну систему С. Скворцової щодо організації дослідницької діяльності молодших школярів у процесі роботи над різними типами задач у початковому курсі математики. Практичне значення роботи полягає в тому, що зібрані у процесі дослідження матеріали можуть бути використані педагогами під час проведення тематичних виступів, конференцій, а також слугуватимуть основою для проведення подальших наукових досліджень.
Keywords: дослідження, дослідницька діяльність, дослідницькі уміння, сюжетна задача, класифікація задач (прості задачі, складені задачі), уміння розв’язувати задачу.