МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙМЕННИКОВОГО АНГЛІЙСЬКОГО СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ - Гладкоскок, Леся Григорівна; Бухінська, Тетяна Вікторівна (Barca Academy Publishing., 2021)
Стаття присвячена вивченню морфологічних особливостей прийменникових словосполучень в сучасній англійській мові. Основними методами дослідження є методи описового та компонентного аналізу, які ми застосовуємо, аналізуючи морфологію прийменникового словосполучення та функціональний аналіз. Досліджуючи прийменникове словосполучення як цілісну, готову мовну одиницю і встановлюючи випадки її актуалізації в мовленні, використовуємо метод контекстуального аналізу. Метою роботи є розглянути поняття прийменникового словосполучення та його функціонування в мові, проаналізувати взаємозалежність структурної та семантичної організації даних одиниць, описати і класифікувати типи 418 прийменникових словосполучень в художніх творах англійської літератури.
Keywords: прийменникове словосполучення, компонентний аналіз, функціональний аналіз