ПОТРЕБА АКТУАЛІЗАЦІЇ ВИМОГ ЩОДО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ТА КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У ЗЕМЛЕУСТРОЇ - Беспалько, Руслан; Гуцул, Тарас Володимирович; Казімір, Іван (ТЕХНІЧНІ НАУКИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Питання професійної підготовки та кадрового забезпечення в землеустрої переважною мірою опирається назміст статті 66 Закону України «Про землеустрій» та кілька пов’язаних нормативних актів, що переважно стосуються юридичних та фізичних осіб, які здійснюють землеустрій. Сертифіковані інженери-землевпорядники зобов’язані не рідше одного разу на 4 роки підвищувати кваліфікацію. Швидкі зміни законодавства, особливо у сфері вищої освіти не могли не зачепити й питання щодо їхньої професійної підготовки. Розглянуто питання підготовки та підвищення кваліфікації інженерів-землевпорядників у історичному кон- тексті. Виявлено проблемні моменти чинного законодавчого забезпечення. Запропоновано власне бачення розв’язання цієї ситуації.
Keywords: геодезія; землеустрій; освіта; навчальний процес