Гендерний аналіз формування та діяльності інститутів представницької влади в Україні - Цікул, Ірина; Попик, Сергій (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2011)
У статті проведено гендерний аналіз формування та діяльності інститутів представницької влади, на основі принципів справедливості та ефективності. Автори статті, шляхом використання основних параметрів моніторингу діяльності депутатів, визначених у Законі України «Про статус народного депутата У країни», проаналізували результати роботи жінок-депутатів у Верховній Раді У країни VІ скликання
Keywords: гендерна рівність, гендерний розвиток, паритетна де- мократія, гендерний паритет, рівень політичного представництва; gender equality, gender development, parity democracy, gender parity, level of political representation