ЕКОЛОГІЯ ЛЮДИНИ: ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА - Ситнікова, Ірина Олександрівна; Филипчук, Тетяна Василівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
Навчальний посібник доповнює наявну навчальну літературу з екології людини. У навчальному виданні розкрито поняття здоров’я, його критеріїв, особливості процесів урбанізації та їх сучасні тенденції, особливості механізмів адаптації до екстремальних природно-географічних умов, роль біологічних ритмів у житті людини. Зазначена характеристика адаптивних типів людини та расових груп, особливості дії мутагенних і тератогенних факторів, онтогенезу людини тощо. Видання містить тестові завдання, практичні роботи і запитання для самоконтролю. Адресовано студентам екологічних, біологічних, соціологічних, валеологічних та інших спеціальностей, де викладається дисципліна «Екологія людини». Буде корисний учителям та учням закладів загальної середньої освіти.
Keywords: Екологія; Урбанізація; Біологічні ритми; Екологічний фактор; Здоров'я; Біомоніторинг