Албанія як туристичний напрям та пропозиції на українському туристичному ринку. - Ходан, Тетяна Дмитрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У бакалаврській роботі розкрито туристичний потенціал Албанії як нового туристичного напряму на українському ринку. Проаналізовано чинники, що впливають на розвиток туризму в країні, зокрема природні ресурси, історико-культурну спадщину, кліматичні та економічні умови. Досліджено основні морські курорти та готельну базу Албанії. Встановлено, що країна має сприятливі умови для розвитку морського, пізнавального та рекреаційного туризму. Проаналізовано пропозиції українських туроператорів щодо турів до Албанії, а також умови транспортування, проживання та типи туристичних продуктів.
Keywords: Албанія, туристичний потенціал, курорти, туроператори, готельна база, рекреаційні ресурси, туризм.