Проблеми управління ризиками затоплень і якістю молодого ландшафту р. Черемош на ділянці передгірної течії - Цопа, Яна Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Дана дипломна робота присвячена дослідженню проблем управління ризиками і якістю молодого ландшафту річки Черемош на ділянці передгірної течії. В роботі опрацьовано опубліковані наукові праці, що стосуються долин річок Чернівецької області та територіального поділу регіону; дані геологічних та палеогеографічних досліджень; географічні, топографічні карти; дані ДЗЗ; експедиційних досліджень; гідрологічних спостережень; архівна інформація, історична інформація та інші. Частина русла, що досліджувалась, було поділено на три окремі ділянки русла та заплави (ОДРЗ), які характеризуються своєрідними умовами руслоформування. Виконано руслознавчу та гідрологічну характеристику річки Черемош на ділянці передгірної течії.
Keywords: річка; русло; долина; річковий ландшафт; тераса; заплава; водний режим; повінь; паводок; водопілля; ОДД; ОДРЗ; СПР; РБС