Педагогічна технологія оздоровчих занять карате із молодшими школярами в умовах фітнес клубу - Григоришина, Ольга Юріївна (My University, 2022)
Підвищенню інтересу до занять карате та фізичними вправами сприяє збільшення різноманітності форм та методів проведення занять, зокрема - ширше використання комплексу ігор, що підводять до карате, використання таких форм занять як показові тренування, проведення спортивно-масових заходів, спортивних свят та змагань. Анімаційні заходи – свята єдиноборств, фестивалі карате позитивно впливають на психічне здоров'я дітей, підвищують самооцінку, навчають комунікабельності, розвивають творчі здібності, а головне зближують батьків та дітей. Такі заходи варто проводити 1-2 рази на рік як рубіжний контроль і підвищення мотивації до занять карате. Це комплексний захід, до якого входять міні-змагання, творча частина, чаювання. Підготовка здійснюється батьками та дітьми протягом року: крім тренувань, діти малюють, вигадують вірші, роблять вироби на тему карате.
Keywords: карате, молодші школярі, оздоровчі заняття, педагогічні технології, фітнес клуб