Набір декоративних сумок "Зорепад" - Бежнар, Анастасія Олегівна (My University, 2025)
У науково-проєктній роботі «Набір декоративних сумок "Зорепад"» досліджено традиції буковинського декоративно-прикладного мистецтва та їхнє сучасне художнє осмислення. Проаналізовано джерела та літературу з народного мистецтва регіону, особливу увагу приділено використанню деревини, орнаментів, розпису та текстилю у традиційних виробах. У роботі розглядається символіка, колористика та техніки створення тканих торбин як носіїв культурного коду Буковини. Практична частина присвячена авторській розробці набору декоративних сумок «Зорепад», в якому традиційні мотиви поєднано із сучасним дизайном, матеріалами та технологіями. Робота сприяє збереженню та популяризації регіональної культурної спадщини через актуальні дизайнерські рішення.
Keywords: декоративно-прикладне мистецтво; народне мистецтво Буковини; орнамент; художній розпис