Удосконалення техніко – тактичної підготовки дзюдоїстів на етапі вищих досягнень - Гушулей, Петро Флорінович (My University, 2023)
Спортивне тренування – це процес раціональної підготовки, направлений на досягнення успішних спортивних результатів, побудований на всебічному і гармонійному розвитку спортсмена. Навчально-тренувальний процес, направлений на досягнення спортивних результатів без наявності широкої фізичної, технічної, психічної бази - неможливий. Дзюдо – це японське бойове мистецтво та олімпійський вид спорту, який заснований на принципах використання сили та руху супротивника для його кидка на килим або управління його рухами.
Keywords: борці, дзюдо, тренувальний процес, техніко-тактичної підготовка