Професійно-педагогічна діяльність асистента вчителя в інклюзивному освітньому середовищі - Федорян, Софія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У першому розділі дослідження здійснено аналіз педагогічної діяльності асистента вчителя у поглядах вітчизняних і зарубіжних науковців, проаналізовано нормативну базу з організації інклюзивного навчання; розкрито сутність і структуру професійно-педагогічної діяльності асистента, визначено її функції, напрями та специфіку взаємодії з учителем, учнями, батьками та командою психолого-педагогічного супроводу. Емпірична частина роботи містить результати дослідження стану, визначення критеріїв, рівнів та показників професійно-педагогічної діяльності асистента вчителя в інклюзивному освітньому середовищі.
Keywords: професійно-педагогічна діяльність асистента вчителя в інклюзивному освітньому середовищі; інклюзивне освітнє середовище; асистент учителя; професійно-педагогічна діяльність