Гідність людини в правовій теорії та практиці - Білоскурська, Олена Валеріївна (Ін-т держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, 2013)
В статті узагальнюються наукові підходи до визначення поняття “гідність людини”. Наголошується, що гідність людини являється об’єктом захисту шляхом встановлення конституційного обов’язку не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Розглядаються випадки неповаги, приниження гідності людини з боку міліції та в місцях позбавлення волі. Вносяться окремі пропозиції щодо удосконалення механізму забезпечення гідності людини в Україні.
HUMAN DIGNITY IN LEGAL THEORY AND PRACTICE
Keywords: конституційні обов'язки; обов'язок не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей; гідність; цінність; честь; права і свободи людини; катування; насильницькі дії